RESTAURANG MATKULTUREN

Drivs av elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och är en del av programmets undervisning. Lunch serveras de dagar eleverna inte har praktik eller lov, och flera gånger per termin arrangeras också uppskattade kvällstillställningar med olika teman.

Restaurangen

Restaurang Matkulturen serverar lunch som är tillverkad och serverad av elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Allergener/Allergier

Enligt Livsmedelsverkets riktlinjer är vi skyldiga att informera våra gäster om vilka allergener som kan finnas i maten.
Detta är ett utbildningskök där vi tillagar många olika rätter med eleverna, under utbildningen kan vi aldrig garantera att maten är helt fri från allergener.
Dock kan elever och personal upplysa om vilka rätter som innehåller större mängder allergener av olika slag. Vid specifika allergier rekommenderar vi er att meddela oss minst två dagar i förväg.

För mer information om vad maten kan innehålla, följ länken på livsmedelsverket:

Allergimärkning (livsmedelsverket.se) Länk till annan webbplats.

Under våren genomför eleverna i åk. 3 sina gymnasiearbeten, ofta i form av temakvällar på Restaurang Matkulturen.
Eleverna planerar och genomför arbetet i mindre grupper och tar ett stort eget ansvar. Under dessa kvällar har vi svårt att anpassa menyer utifrån olika matpreferenser, endast små avsteg pga allergi görs.

Utbildning

Läs mer om utbildningen på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Vecka 43

Tisdag - Temakväll

Onsdag - Stängt

Torsdag - Stängt

Fredag

Toast Skagen med tångkaviar och dill
Skummig svampsoppa serveras med rostade frön, örtolja samt oststänger

Panerad sejfilé serveras med remouladsås, dillslungad potatis och broccoli samt citron
Pannbiff med lök, skysås, potatismos, pressgurka och rårörda lingon

Citrusfromage serveras med rårörda bär och vispad grädde
Parfait med dulce de lecce serveras med svarta vinbär

Vecka 44 - Stängt, läslov

Vecka 45

Tisdag - Stängt

Onsdag - Stängt

Torsdag

Zucchiniplättar med dill och feta ost serveras med stenbitsrom och citronyoghurt
Ugnsbakad blomkål serveras med chips på serranoskinka, äggkräm, finriven prästost och syltad silverlök

Helstekt rödspätta serveras med stekta champinjoner och kapris, skirat smör, pressad potatis och citron
Kåldolmar serveras med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon
Grillad nötfalukorv lindad med bacon serveras med tomatsås och potatispuré

Mjölkchokladpannacotta serveras med rostade kaksmulor, vispad vit chokladgrädde samt rårörda jordgubbar smaksatt med mynta
Äppeltarte med calvadosdoftande toffeesås

Fredag

Vecka 46

Tisdag - Stängt

Onsdag - Stängt

Torsdag - Stängt

Fredag

Vecka 47

Tisdag - Stängt

Onsdag - Stängt

Torsdag

Kräft- och räktårta serveras med stenbitsrom, dillolja, citron och krispig sallad
Biff tartar på grovt bröd serveras med cornichons, rödbetor, kapris, äggula och toppas med riven pepparrot

Ångad torsk serveras med smörig äggsås, chips på serranoskinka, dillig potatis samt säsongens bakade rotsaker
Kyckling Tonkatsu serveras med krämig kålsallad, rostad citron, jasminris och tonkatsusås
Plommonspäckad fläskkarré serveras med äppelcidersås, äppelkompott, morötter och kokt potatis

Friterad brie serveras med granatäpple och pistagehonung
Crème brûlée smaksatt med lakrits serveras med hallonglass och rostat kaksmul

Fredag - Stängt

 

Veckotabell ej synlig vid publicering

Vecka

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

v.43

Temakväll - Fullbokat

Stängt

Stängt

Lunch - Fullbokat

v.44

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

v.45

Stängt

Stängt

Lunch - Fullbokat

Lunch - Fullbokat

v.46

Stängt

Stängt

Stängt

Lunch - Fullbokat

v.47

Stängt

Stängt

Lunch - Fullbokat

Stängt

v.48

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

v.49

Julbord - Fullbokat

Julbord - Fullbokat

Julbord kväll - Fullbokat

Stängt

v.50

Julbord - Fullbokat

Julbord - Fullbokat

Julbord - Fullbokat

Julbord - Fullbokat

v.51

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

Temakväll på Restaurang Matkulturen

Kvällarna startar kl. 17:30 och bokningarna görs via e-post funmatkultur@gislaved.se

Tisdag 15 oktober Temakväll - Skepp & Hoj.

Tisdag 22 oktober Temakväll - Asien på vårt vis.

Observera att bordsbokning av temakväll är bindande. Vid avbokning två dagar eller senare innan temakväll tar vi ut en avgift för att täcka kostnader för råvaror m.m.

Mat

Maten som serveras är av varierande karaktär och med ursprung i husmanskosten. Ni kommer även få smaka mat från andra kulturer och länder. Varje dag serveras förrätt(er), varmrätt(er) efterrätt(er) samt sallad, bröd, dryck, kaffe och tillbehör. Det är viktigt att meddela önskemål om specialkost minst två dagar före besöket.

Priser

2 rätters lunch inklusive måltidsdryck, sallad och kaffe 130 kronor.
3 rätters lunch inklusive måltidsdryck, sallad och kaffe 150 kronor.
Kvällssmeny 525 kronor (exklusive dryckespaket som erbjuds separat).

Priser - Julmat

(Tiderna för julborden har ännu inte släppts. Uppdatering av webbsidan sker löpande.)

Jullunch – 325 kronor med dryck och kaffe.
Julmat kväll – 525 kronor.

Det går bra att betala med kort eller Swish-betalning.

ÖPPETTIDER/BORDSBOKNING

Öppettider: tisdag, onsdag, torsdag och fredag 11.30–13.00, med undantag för lov, praktik och andra skolaktiviteter.
Utöver detta har vi kvällservering vid utvalda tillfällen, kvällarna startar kl. 17:30 och bokningarna görs via e-post funmatkultur@gislaved.se

Observera att bordsbokning av temakväll är bindande. Vid avbokning två dagar eller senare innan temakväll tar vi ut en avgift för att täcka kostnader för råvaror m.m.

Bordsbokning via telefon: 0371-829 30, vi svarar i mån av tid när vi har verksamhet/utbildning.

Bordsbokning via e-post: för att reservera platser på Matkulturen går det även bra att göra detta via e-post: funmatkultur@gislaved.se
Uppge hur många ni vill komma, om det finns någon med specialkost/allergier samt vilken tid ni önska komma. Bokningen bekräftas genom svar på mejl.

Varmt välkomna önskar elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Se filmen om programmet här nedan