Translate this page

Please select your language of choice in the list below.

RESTAURANG MATKULTUREN

Drivs av elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och är en del av programmets undervisning. Lunch serveras de dagar eleverna inte har praktik eller lov, och flera gånger per termin arrangeras också uppskattade kvällstillställningar med olika teman

Restaurangen

Restaurang Matkulturen serverar lunch som är tillverkad och serverad av elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Öppettider

Tisdag, onsdag, torsdag och fredag 11.30–13.00, med undantag för lov, praktik och andra skolaktiviteter, se nedan.

Utöver detta har vi kvällservering vid utvalda tillfällen från kl. 18.00.
OBS! dessa kvällar är det endast bordsbokning.

Matkulturen börjar öppna upp igen

  • Från v. 15 är det luncher och temakvällar framöver.
    Med reservation för ändringar.

Meny vecka 20

Tisdag

Afganskt tema:

Krämig kycklingsoppa med barberibröd och syrat smör
Bolani (grönsak/potatisfylllt stekt bröd) med grön chutney och myntasallad

”Kabuli” Lammgryta med afganskt ris, chips och wokade grönsaker
”Kofta” Stora köttbullar i tomatsås med pommesfrites, vårprimörer och yoghurt

Grand Dessert

Onsdag

Afganskt tema:

Krämig kycklingsoppa med barberibröd och syrat smör
Bolani (grönsak/potatisfylllt stekt bröd) med grön chutney och myntasallad

”Kabuli” Lammgryta med afganskt ris, chips och wokade grönsaker
”Kofta” Stora köttbullar i tomatsås med pommesfrites, vårprimörer och yoghurt

Grand Dessert

Torsdag - Fullbokat

Friterad ost med gräslöksmajonäs och polkabetor.
Laxtartar serveras med pepparrotscrème, rostad kavring, rättika/rädisa och krass.

Ångad fisk serveras med sandefjordsås, morrötter, smörslungad potatis, örtolja, dill och spenat.
Hjortrygg serveras med palsternackscréme, syrad lök, dragonsmör, rödvinssås och bakad morot.

Chokladkräm serveras med kanderad mandel, vaniljglass och jordgubbar
Semitorkat, färsk och krämigt äpple med friterad svartrot och körvel, toppad med riv på brynt smör och kaffe

Fredag

Temalunch - Våra Favoriter, ett gymnasiearbete på lunchen (Bibbi, Collin, Shaine)

Förrätt
Toast skagen
Potatistapas med variationer av rökt och gravad lax

Varmrätter
Pad thai, stekt kyckling, nudlar, ägg och grönsaker toppad med sesammarinerade böngroddar, salladslök och lime.
Grillad lax med tzatziki serveras med en ljummen potatissallad med färska primörer och grillad citron.
”Biff med Bea” serveras med färskpotatis, haricots verts, knaperstekt bacon och bakade tomater.

Dessert
Rabarberpaj med Vaniljsås, jordgubbsglass och jordgubbscouli.
Limepannecotta med vit choklad serveras med grillad annanas och rostade frön.

Veckotabell ej synlig vid publicering

Vecka

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

v.20

Lunch

Lunch

Lunch/Fullbokat

Temalunch

Temakvällar

Med nuvarande restriktioner, kommer våra kvällar att starta kl. 17.00. Då gästerna måste vara ute till kl.20.30.
Observera att den 21 maj gäller lumchtid

Blir det några ändringar kommer vi att meddela detta här på hemsidan.

  • 15 april – Västkusten (Albin, Tim och Sunshine) FULLBOKAT
  • 22 april – Fine dining (Max, Marshall, Karolina) FULLBOKAT
  • 29 april – Sydamerika (Beppe, Brian, Sofia) FULLBOKAT
  • 6 maj – Irländskt (Antonia och Felicia) FULLBOKAT
  • 21 maj – Våra Favoriter, ett gymnasiearbete på lunchen (Bibbi, Collin, Shaine)

Bokning

Telefon 0371-829 30, vi svarar i mån av tid när vi har verksamhet

Mat

Maten som serveras är av varierande karaktär och med ursprung i husmanskosten. Ni kommer även få smaka mat från andra kulturer och länder. Varje dag serveras förrätt(er), varmrätt(er) efterrätt(er) samt sallad, bröd, dryck, kaffe och tillbehör

Priser

2 rätters lunch inklusive måltidsdryck 95 kronor
3 rätters lunch inklusive måltidsdryck 115 kronor
Kvällsservering 350 kronor (exklusive dryckespaket som erbjuds separat)

Det går bra att betala med kort, och vi tar även Swish-betalning.

Bokning

Telefon 0371-829 30, vi svarar i mån av tid när vi har verksamhet

Utbildning

Läs mer om utbildningen på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Välkomna!

Elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet


Se filmen om programmet här nedan

Post och leverans

Gislegatan 1

332 33 Gislaved

Besöksadress

Gislegatan 5

332 33 Gislaved

Följ oss

Kontaktcenter

Gislaveds kommun

Telefon: 0371-810 00