RESTAURANG MATKULTUREN

Drivs av elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och är en del av programmets undervisning. Lunch serveras de dagar eleverna inte har praktik eller lov, och flera gånger per termin arrangeras också uppskattade kvällstillställningar med olika teman

Restaurangen

Restaurang Matkulturen serverar lunch som är tillverkad och serverad av elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Öppettider

Tisdag, torsdag och fredag 11.30–13.00, med undantag för lov, praktik och andra skolaktiviteter, se nedan.
Onsdagar gäster tas emot mellan 11.30–12.00, med undantag för lov, praktik och andra skolaktiviteter, se nedan

Utöver detta har vi kvällservering vid utvalda tillfällen från kl. 18.00 till 21.00
OBS! dessa kvällar är det endast bordsbokning.

Bokning

• Telefon 0371-829 30, vi svarar i mån av tid när vi har verksamhet
• För att reservera platser på Matkulturen går det nu även bra att göra detta via e-post på mailadress: funmatkultur@gislaved.se       Uppge hur många ni vill komma, om det finns någon med specialkost samt tid ni önska komma.
Bokningen bekräftas genom svar på mail.

Information till våra gäster!

Vi är enligt livsmedelsverket påbjudna att informera våra gäster om vilka allergener maten kan innehålla.
Då detta är ett utbildningskök där vi tillagar många olika slags rätter med elever under utbildning kan vi aldrig garantera att maten är helt fri från allergener.
Dock kan elever och personal upplysa om vilka rätter som innehåller större mängder allergener av olika slag. Vid specifika allergier rekommenderar vi er att meddela oss minst två dagar i förväg.

För mer information om vad maten kan innehålla, följ länken på livsmedelsverket:

Allergimärkning (livsmedelsverket.se) Länk till annan webbplats.

Välkomna!

Meny vecka 5

Fredag - Fullbokat

Förätter
Lerpottasill med dill och brynt smör
Prästostpaj med räk- dill- och äppelröra
Varmrätter
Grillad lax serveras med hollandaise, bakad svartrot och örtslungad potatis
Lammstek med citron och örter serveras med potatisgratäng och rosmarinsky
Desserter
Mousse på mango och äppelcider serveras med bär

Meny vecka 6

Tisdag - Stängt

Onsdag - Fullbokat

Förätt
Heta vitlöksräkor med aioli
Varmrätt
Biff Stroganoff gjord på lövbiff, serveras med potatispurè och saltgurka
Dessert
Äppekpizza med vaniljglass och hemmagjord kolasås

Torsdag

Förätter
Blåmusselsoppa med smak av dill och fänkål serveras med grillat bröd
Serranoskinka fylld med citronkräm serveras med friterad kapris och bakad tomat
Varmrätter
Smörstekt kummel serveras med rostad paprikasås, grillade grönsaker och risotto
Kalkonschnitzel med anjoviscrème, gröna bönor samt hemgjord klyftpotatis
Dessert
Chokladfondant serveras med citrussallad och glass

Fredag

Förätter
Blåmusselsoppa med smak av dill och fänkål serveras med grillat bröd
Serranoskinka fylld med citronkräm serveras med friterad kapris och bakad tomat
Varmrätter
Smörstekt kummel serveras med rostad paprikasås, grillade grönsaker och risotto
Kalkonschnitzel med anjoviscrème, gröna bönor samt hemgjord klyftpotatis
Dessert
Chokladfondant serveras med citrussallad och glass

Veckotabell ej synlig vid publicering

Vecka

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

v.5

Lunch

Fullbokat

Lunch

Fullbokat

v.6

Stängt

Fullbokat

Lunch

Lunch

v.7

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

v.8

Lunch

Lunch

Stängt

Stängt

v.9

Stängt

Stängt

Stängt

Lunch

v.10

Stängt

Stängt

Stängt

Lunch

v.11

Stängt

Stängt

Stängt

Fullbokat

v.12

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

v.13

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

v.14

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

v.15

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

v.16

Lunch

Stängt

Kväll/Fullbokat

Stängt

v.17

Stängt

Fullbokat

Kväll/Fullbokat

Stängt

v.18

Stängt

Lunch

Kväll/Fullbokat

Stängt

v.19

Stängt

Lunch

Kväll/Fullbokat

Stängt

v.20

Lunch

Lunch

Stängt

Stängt

v.21

Lunch

Lunch

Stängt

Stängt

v.22

Lunch/
Grillbuffé

Lunch/
Grillbuffé

Stängt

Stängt

Temakväll på Restaurang Matkulturen

 

Endast bordsbokning

Mat

Maten som serveras är av varierande karaktär och med ursprung i husmanskosten. Ni kommer även få smaka mat från andra kulturer och länder. Varje dag serveras förrätt(er), varmrätt(er) efterrätt(er) samt sallad, bröd, dryck, kaffe och tillbehör

Specialkost
Det är viktigt att meddela önskemål om specialkost minst två dagar före besöket.

Priser

2 rätters lunch inklusive måltidsdryck 110 kronor
3 rätters lunch inklusive måltidsdryck 130 kronor
Kvällsservering 400 kronor (exklusive dryckespaket som erbjuds separat)

Priser, julmat

Jullunch – 225 kronor
Julmat kväll – 400 kronor

Det går bra att betala med kort, och vi tar även Swish-betalning.

Utbildning

Läs mer om utbildningen på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Välkomna!

Elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Se filmen om programmet här nedan

Post och leverans

Gislegatan 1

332 33 Gislaved

Besöksadress

Gislegatan 5

332 33 Gislaved

Följ oss

Kontaktcenter

Gislaveds kommun

Telefon: 0371-810 00