Drivs av elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och är en del av programmets undervisning. Lunch serveras de dagar eleverna inte har praktik eller lov, och flera gånger per termin arrangeras också uppskattade kvällstillställningar med olika teman
Restaurang Matkulturen serverar lunch som är tillverkad och serverad av elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Tisdag, torsdag och fredag 11.30–13.00, med undantag för lov, praktik och andra skolaktiviteter, se nedan.
Onsdagar gäster tas emot mellan 11.30–12.00, med undantag för lov, praktik och andra skolaktiviteter, se nedan
Utöver detta har vi kvällservering vid utvalda tillfällen från kl. 18.00 till 21.00
OBS! dessa kvällar är det endast bordsbokning.
• Telefon 0371-829 30, vi svarar i mån av tid när vi har verksamhet
• För att reservera platser på Matkulturen går det nu även bra att göra detta via e-post på mailadress: funmatkultur@gislaved.se Uppge hur många ni vill komma, om det finns någon med specialkost samt tid ni önska komma.
Bokningen bekräftas genom svar på mail.
Vi är enligt livsmedelsverket påbjudna att informera våra gäster om vilka allergener maten kan innehålla.
Då detta är ett utbildningskök där vi tillagar många olika slags rätter med elever under utbildning kan vi aldrig garantera att maten är helt fri från allergener.
Dock kan elever och personal upplysa om vilka rätter som innehåller större mängder allergener av olika slag. Vid specifika allergier rekommenderar vi er att meddela oss minst två dagar i förväg.
För mer information om vad maten kan innehålla, följ länken på livsmedelsverket:
Allergimärkning (livsmedelsverket.se) Länk till annan webbplats.
Förätter
Lerpottasill med dill och brynt smör
Prästostpaj med räk- dill- och äppelröra
Varmrätter
Grillad lax serveras med hollandaise, bakad svartrot och örtslungad potatis
Lammstek med citron och örter serveras med potatisgratäng och rosmarinsky
Desserter
Mousse på mango och äppelcider serveras med bär
Förätt
Heta vitlöksräkor med aioli
Varmrätt
Biff Stroganoff gjord på lövbiff, serveras med potatispurè och saltgurka
Dessert
Äppekpizza med vaniljglass och hemmagjord kolasås
Förätter
Blåmusselsoppa med smak av dill och fänkål serveras med grillat bröd
Serranoskinka fylld med citronkräm serveras med friterad kapris och bakad tomat
Varmrätter
Smörstekt kummel serveras med rostad paprikasås, grillade grönsaker och risotto
Kalkonschnitzel med anjoviscrème, gröna bönor samt hemgjord klyftpotatis
Dessert
Chokladfondant serveras med citrussallad och glass
Förätter
Blåmusselsoppa med smak av dill och fänkål serveras med grillat bröd
Serranoskinka fylld med citronkräm serveras med friterad kapris och bakad tomat
Varmrätter
Smörstekt kummel serveras med rostad paprikasås, grillade grönsaker och risotto
Kalkonschnitzel med anjoviscrème, gröna bönor samt hemgjord klyftpotatis
Dessert
Chokladfondant serveras med citrussallad och glass
Vecka | Tisdag | Onsdag | Torsdag | Fredag |
---|---|---|---|---|
v.5 | Lunch | Fullbokat | Lunch | Fullbokat |
v.6 | Stängt | Fullbokat | Lunch | Lunch |
v.7 | Stängt | Stängt | Stängt | Stängt |
v.8 | Lunch | Lunch | Stängt | Stängt |
v.9 | Stängt | Stängt | Stängt | Lunch |
v.10 | Stängt | Stängt | Stängt | Lunch |
v.11 | Stängt | Stängt | Stängt | Fullbokat |
v.12 | Stängt | Stängt | Stängt | Stängt |
v.13 | Stängt | Stängt | Stängt | Stängt |
v.14 | Stängt | Stängt | Stängt | Stängt |
v.15 | Stängt | Stängt | Stängt | Stängt |
v.16 | Lunch | Stängt | Kväll/Fullbokat | Stängt |
v.17 | Stängt | Fullbokat | Kväll/Fullbokat | Stängt |
v.18 | Stängt | Lunch | Kväll/Fullbokat | Stängt |
v.19 | Stängt | Lunch | Kväll/Fullbokat | Stängt |
v.20 | Lunch | Lunch | Stängt | Stängt |
v.21 | Lunch | Lunch | Stängt | Stängt |
v.22 | Lunch/ | Lunch/ | Stängt | Stängt |
Maten som serveras är av varierande karaktär och med ursprung i husmanskosten. Ni kommer även få smaka mat från andra kulturer och länder. Varje dag serveras förrätt(er), varmrätt(er) efterrätt(er) samt sallad, bröd, dryck, kaffe och tillbehör
Specialkost
Det är viktigt att meddela önskemål om specialkost minst två dagar före besöket.
2 rätters lunch inklusive måltidsdryck 110 kronor
3 rätters lunch inklusive måltidsdryck 130 kronor
Kvällsservering 400 kronor (exklusive dryckespaket som erbjuds separat)
Jullunch – 225 kronor
Julmat kväll – 400 kronor
Det går bra att betala med kort, och vi tar även Swish-betalning.
Läs mer om utbildningen på Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Post och leverans
Gislegatan 1
332 33 Gislaved
Besöksadress
Gislegatan 5
332 33 Gislaved
Kontaktcenter
Gislaveds kommun
Telefon: 0371-810 00