RESTAURANG MATKULTUREN

Drivs av elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och är en del av programmets undervisning. Lunch serveras de dagar eleverna inte har praktik eller lov, och flera gånger per termin arrangeras också uppskattade kvällstillställningar med olika teman.

Restaurangen

Restaurang Matkulturen serverar lunch som är tillverkad och serverad av elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Allergener/Allergier

Enligt Livsmedelsverkets riktlinjer är vi skyldiga att informera våra gäster om vilka allergener som kan finnas i maten.
Detta är ett utbildningskök där vi tillagar många olika rätter med eleverna, under utbildningen kan vi aldrig garantera att maten är helt fri från allergener.
Dock kan elever och personal upplysa om vilka rätter som innehåller större mängder allergener av olika slag. Vid specifika allergier rekommenderar vi er att meddela oss minst två dagar i förväg.

För mer information om vad maten kan innehålla, följ länken på livsmedelsverket:

Allergimärkning (livsmedelsverket.se) Länk till annan webbplats.

Under våren genomför eleverna i åk. 3 sina gymnasiearbeten, ofta i form av temakvällar på Restaurang Matkulturen.
Eleverna planerar och genomför arbetet i mindre grupper och tar ett stort eget ansvar. Under dessa kvällar har vi svårt att anpassa menyer utifrån olika matpreferenser, endast små avsteg pga allergi görs.

Utbildning

Läs mer om utbildningen på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

VECKA 21

TISDAG - Lunch.
Nässelcappucino med Serrano chips, rostad prästostbrioche och vispat brynt smör.

Baconlindad torskrygg med Sandefjordssås, grillade vårtecken och potatisbakelse.
Fylld kycklingfilé med soltorkad tomatsås, tagliatelle och sparris.

Vitchoklad- och limemousse med vaniljkokt rabarb och minidrömmar.

ONSDAG - Stängt.

TORSDAG - Stängt.

FREDAG - Lunch gymnasiearbete.

Ceasarsalladsbåtar- med soltorkadtomatdressing, krispigt bacon och grillad kyckling.

Blåmusslor kokade i vitvin, grädde och vitlök toppat med persilja med hembakat bröd.

Fläskfilé pasta med veloutésås och pesto toppat med krispig Serranoskinka.

Jordgubbar- och limeglass med en krispig toscaruta med choklad.

(OBS! Med reservation för ev. ändringar).


VECKA 22

TISDAG - Grillbuffé.

ONSDAG - Grillbuffé.

TORSDAG - Stängt.

FREDAG - Stängt.

(OBS! Med reservation för ev. ändringar).

Veckotabell ej synlig vid publicering


TISDAG

ONSDAG

TORSDAG

FREDAG

V.21

Lunch

Stängt

Stängt

Lunch gymnasiearbete

V.22

Lunch fullbokat

Lunch fullbokat

Stängt/Lov

Stängt/Lov

V.23

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

V.24

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

Temakväll på Restaurang Matkulturen

Kvällarna startar kl. 17:30 och bokningarna görs via e-post funmatkultur@gislaved.se

Observera att bordsbokning av temakväll är bindande. Vid avbokning två dagar eller senare innan temakväll tar vi ut en avgift för att täcka kostnader för råvaror m.m.

Mat

Maten som serveras är av varierande karaktär och med ursprung i husmanskosten. Ni kommer även få smaka mat från andra kulturer och länder. Varje dag serveras förrätt(er), varmrätt(er) efterrätt(er) samt sallad, bröd, dryck, kaffe och tillbehör. Det är viktigt att meddela önskemål om specialkost minst två dagar före besöket.

Priser

2 rätters lunch inklusive måltidsdryck, sallad och kaffe 130 kronor.
3 rätters lunch inklusive måltidsdryck, sallad och kaffe 150 kronor.
Kvällssmeny 525 kronor (exklusive dryckespaket som erbjuds separat).

Det går bra att betala med kort eller Swish-betalning.

ÖPPETTIDER/BORDSBOKNING

Öppettider: tisdag, onsdag, torsdag och fredag 11.30–13.00, med undantag för lov, praktik och andra skolaktiviteter.
Utöver detta har vi kvällservering vid utvalda tillfällen, kvällarna startar kl. 17:30 och bokningarna görs via e-post funmatkultur@gislaved.se

Observera att bordsbokning av temakväll är bindande. Vid avbokning två dagar eller senare innan temakväll tar vi ut en avgift för att täcka kostnader för råvaror m.m.

Bordsbokning via telefon: 0371-829 30, vi svarar i mån av tid när vi har verksamhet/utbildning.

Bordsbokning via e-post: för att reservera platser på Matkulturen går det även bra att göra detta via e-post: funmatkultur@gislaved.se
Uppge hur många ni vill komma, om det finns någon med specialkost/allergier samt vilken tid ni önska komma. Bokningen bekräftas genom svar på mejl.

Varmt välkomna önskar elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Se filmen om programmet här nedan