RESTAURANG MATKULTUREN

Drivs av elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och är en del av programmets undervisning. Lunch serveras de dagar eleverna inte har praktik eller lov, och flera gånger per termin arrangeras också uppskattade kvällstillställningar med olika teman.

Restaurangen

Restaurang Matkulturen serverar lunch som är tillverkad och serverad av elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Allergener/Allergier

Enligt Livsmedelsverkets riktlinjer är vi skyldiga att informera våra gäster om vilka allergener som kan finnas i maten.
Detta är ett utbildningskök där vi tillagar många olika rätter med eleverna, under utbildningen kan vi aldrig garantera att maten är helt fri från allergener.
Dock kan elever och personal upplysa om vilka rätter som innehåller större mängder allergener av olika slag. Vid specifika allergier rekommenderar vi er att meddela oss minst två dagar i förväg.

För mer information om vad maten kan innehålla, följ länken på livsmedelsverket:

Allergimärkning (livsmedelsverket.se) Länk till annan webbplats.

Under våren genomför eleverna i åk. 3 sina gymnasiearbeten, ofta i form av temakvällar på Restaurang Matkulturen.
Eleverna planerar och genomför arbetet i mindre grupper och tar ett stort eget ansvar. Under dessa kvällar har vi svårt att anpassa menyer utifrån olika matpreferenser, endast små avsteg pga allergi görs.

Utbildning

Läs mer om utbildningen på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

VECKA 14

TISDAG - Stängt

ONSDAG - Stängt

TORSDAG - Lunch
Långbakad fläsksida serveras med kokt vit sparris samt hemslagen hollandaisesås.
Ostpaj med lagrad ost serveras med räkröra och picklad rödlök.

Stekt rimmat fläsk med löksås, kokt potatis och rårörda lingon.
Boeuf Bourguignon serveras med potatispuré.
Frasigt stekt pangasiusfile serveras med rostad paprikasås samt risotto.

Grand dessert!
Citronkladdkaka serveras med lemoncurd, italiensk maräng, minimunkar med blåbärscurd, grädde och färska jordgubbar.

FREDAG - Lunch
Fläskfile ”tonnato” serveras med tonfisksås, friterad kapris, ruccola och hyvlad Grana padano.
Blåmusselsoppa med smak av dill och fänkål serveras med brödchips.

Rådjurswallenbergare serveras med enbärsgräddsås, rårörda lingon samt ugnsbakade rotfrukter.
Fläskschnitzel serveras med wienergarnityr, gröna ärtor, rödvinssås, citron och kaprissmör samt råstekt potatis.
Stekt strömming serveras med dillstuvad potatis.

Grand dessert!
Citronkladdkaka serveras med lemoncurd, italiensk maräng, minimunkar med blåbärscurd, grädde och färska jordgubbar.

(OBS! Med reservation för ev. ändringar).

Veckotabell ej synlig vid publicering

Vecka

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

v.14

Stängt

Stängt

Lunch fullbokat

Lunch fullbokat

v.15

Stängt

Stängt

3:ornas temakväll

Stängt

v.16

Stängt/Lov

Stängt/Lov

Stängt/Lov

Stängt/Lov

v.17

Stängt

Stängt

3:ornas temakväll fullbokat

Stängt

v.18

Stängt

Stängt

Stängt/Lov

Stängt/Lov

v.19

Stängt

Stängt

3:ornas temakväll

Stängt

v.20

Lunch

Lunch fullbokat

3:ornas temakväll

Stängt

v.21

Lunch

Stängt

Stängt

Lunch gymnasiearbete

v.22

Lunch

Lunch

Stängt/Lov

Stängt/Lov

v.23

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

v.24

Stängt

Stängt

Stängt

Stängt

Temakväll på Restaurang Matkulturen

Kvällarna startar kl. 17:30 och bokningarna görs via e-post funmatkultur@gislaved.se

Observera att bordsbokning av temakväll är bindande. Vid avbokning två dagar eller senare innan temakväll tar vi ut en avgift för att täcka kostnader för råvaror m.m.

Mat

Maten som serveras är av varierande karaktär och med ursprung i husmanskosten. Ni kommer även få smaka mat från andra kulturer och länder. Varje dag serveras förrätt(er), varmrätt(er) efterrätt(er) samt sallad, bröd, dryck, kaffe och tillbehör. Det är viktigt att meddela önskemål om specialkost minst två dagar före besöket.

Priser

2 rätters lunch inklusive måltidsdryck, sallad och kaffe 130 kronor.
3 rätters lunch inklusive måltidsdryck, sallad och kaffe 150 kronor.
Kvällssmeny 525 kronor (exklusive dryckespaket som erbjuds separat).

Det går bra att betala med kort eller Swish-betalning.

ÖPPETTIDER/BORDSBOKNING

Öppettider: tisdag, onsdag, torsdag och fredag 11.30–13.00, med undantag för lov, praktik och andra skolaktiviteter.
Utöver detta har vi kvällservering vid utvalda tillfällen, kvällarna startar kl. 17:30 och bokningarna görs via e-post funmatkultur@gislaved.se

Observera att bordsbokning av temakväll är bindande. Vid avbokning två dagar eller senare innan temakväll tar vi ut en avgift för att täcka kostnader för råvaror m.m.

Bordsbokning via telefon: 0371-829 30, vi svarar i mån av tid när vi har verksamhet/utbildning.

Bordsbokning via e-post: för att reservera platser på Matkulturen går det även bra att göra detta via e-post: funmatkultur@gislaved.se
Uppge hur många ni vill komma, om det finns någon med specialkost/allergier samt vilken tid ni önska komma. Bokningen bekräftas genom svar på mejl.

Varmt välkomna önskar elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Se filmen om programmet här nedan