RESTAURANG MATKULTUREN

Drivs av elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och är en del av programmets undervisning. Lunch serveras de dagar eleverna inte har praktik eller lov, och flera gånger per termin arrangeras också uppskattade kvällstillställningar med olika teman

Restaurangen

Restaurang Matkulturen serverar lunch som är tillverkad och serverad av elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Öppettider

Tisdag, onsdag, torsdag och fredag 11.30–13.00, med undantag för lov, praktik och andra skolaktiviteter, se nedan.
Utöver detta har vi kvällservering vid utvalda tillfällen, kvällarna startar 17:30 och bokningarna görs via mejl funmatkultur@gislaved.se 

Observera att bordsbokning av temakväll är bindande. Vid avbokning två dagar eller senare innan temakväll tar vi ut en avgift för att täcka kostnader för råvaror m.m.

Bokning

• Telefon 0371-829 30, vi svarar i mån av tid när vi har verksamhet
• För att reservera platser på Matkulturen går det nu även bra att göra detta via e-post: funmatkultur@gislaved.se Uppge hur många ni vill komma, om det finns någon med specialkost samt tid ni önska komma.
Bokningen bekräftas genom svar på mail.

Information till våra gäster!

Vi är enligt livsmedelsverket påbjudna att informera våra gäster om vilka allergener maten kan innehålla.
Då detta är ett utbildningskök där vi tillagar många olika slags rätter med elever under utbildning kan vi aldrig garantera att maten är helt fri från allergener.
Dock kan elever och personal upplysa om vilka rätter som innehåller större mängder allergener av olika slag. Vid specifika allergier rekommenderar vi er att meddela oss minst två dagar i förväg.

För mer information om vad maten kan innehålla, följ länken på livsmedelsverket:

Allergimärkning (livsmedelsverket.se) Länk till annan webbplats.

Under våren genomför eleverna i åk. 3 sina gymnasiearbeten, ofta i form av temakvällar på Restaurang Matkulturen.
Eleverna planerar och genomför arbetet i mindre grupper och tar ett stort eget ansvar. Under dessa kvällar har vi svårt att anpassa menyer utifrån olika matpreferenser, endast små avsteg pga allergi görs.

Välkomna!

Vecka 19

Torsdag - Stängt

Fredag - Stängt

 

Vecka 20

Tisdag - Fullbokat

Grillat bröd serveras med rödbetshummus, päron och ädelost
Friterade kroketter med smörbönor serveras med sallad på rostad lök och tomat

Stekt strömming ala Mannerström serveras med potatismos, brynt smör och rårörda lingon
Indiska kycklingspett och kikärtssallad med kålrabbi och mynta, serveras med basmatiris och yoghurtsås
Buffe: Stekt fläsk med bruna bönor, löksås och kokt potatis

Jordgubbsdessert i glas
Fudgebrownie serveras med vispad pannacotta och hallonsorbet

Onsdag - Fullbokat

Grillat bröd serveras med rödbetshummus, päron och ädelost
Friterade kroketter med smörbönor serveras med sallad på rostad lök och tomat

Stekt strömming ala Mannerström serveras med potatismos, brynt smör och rårörda lingon
Indiska kycklingspett och kikärtssallad med kålrabbi och mynta, serveras med basmatiris och yoghurtsås
Buffe: Stekt fläsk med bruna bönor, löksås och kokt potatis

Jordgubbsdessert i glas
Fudgebrownie serveras med vispad pannacotta och hallonsorbet

Torsdag - Temakväll/Fullbokat

 

Fredag - Stängt

Veckotabell ej synlig vid publicering

Vecka

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

v.19

Stängt

Fullbokat

Stängt

Stängt

v.20

Fullbokat

Fullbokat

Temakväll/Fullbokat

Stängt

v.21

Lunch

Lunch

Temakväll/Fullbokat

Stängt

v.22

Fullbokat

Fullbokat

Stängt

Stängt

Temakväll på Restaurang Matkulturen

Det går inte att boka temakvällar förrän efter sportlovet, vecka 7.

• Temakväll – Torsdag 16 maj – Fullbokat

• Temakväll – Torsdag 23 maj – Fullbokat

Kvällarna startar 17:30 och bokningarna görs via mejl funmatkultur@gislaved.se

Observera att bordsbokning av temakväll är bindande. Vid avbokning två dagar eller senare innan temakväll tar vi ut en avgift för att täcka kostnader för råvaror m.m.

Mat

Maten som serveras är av varierande karaktär och med ursprung i husmanskosten. Ni kommer även få smaka mat från andra kulturer och länder. Varje dag serveras förrätt(er), varmrätt(er) efterrätt(er) samt sallad, bröd, dryck, kaffe och tillbehör

Specialkost
Det är viktigt att meddela önskemål om specialkost minst två dagar före besöket.

Priser

2 rätters lunch inklusive måltidsdryck, sallad och kaffe 130 kronor
3 rätters lunch inklusive måltidsdryck, sallad och kaffe 150 kronor
Kvällssmeny 525 kronor (exklusive dryckespaket som erbjuds separat)

Priser, julmat

Jullunch – 325 kronor med dryck och kaffe
Julmat kväll – 525 kronor

Det går bra att betala med kort, och vi tar även Swish-betalning.

Utbildning

Läs mer om utbildningen på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Välkomna!

Elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Se filmen om programmet här nedan

Post och leverans

Gislegatan 1

332 33 Gislaved

Besöksadress

Gislegatan 5

332 33 Gislaved

Följ oss

Kontaktcenter

Gislaveds kommun

Telefon: 0371-810 00