Du är här:  

SÖKA TILL GYMNASIET

Behörighet 

Du är behörig att söka till gymnasieskolan om du är under 20 år (för läsåret 2020/2021 ska du vara född 2001 eller senare) och ej har genomgått tidigare gymnasieutbildning samt har lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik.

Om du söker yrkesprogram ska du även ha minst fem andra betyg godkända. Om du ska gå ett högskoleförberedande program behöver du ha nio andra betyg godkända, kolla med din studie- och yrkesvägledare vilka.

Valet 

Att välja till gymnasieskolan upplevs ofta som ett stort steg i livet. För att underlätta valet bör du sätta dig in i hur gymnasieskolan är uppbyggd och vad det innebär att studera på gymnasienivå.

Ta dig tid att fundera på vad du vill och prata gärna med dina föräldrar, dina kompisar och din studie- och yrkesvägledare men tänk på att valet är ditt. Det är din framtid det gäller!

Ansökan 

Ansökan sker via internet, länk till antagningssidans webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, från 8 januari 2020. För att kunna göra din ansökan behöver du användarnamn och lösenord som sänds hem med post i början av januari.

Tänk på att alla val, även till andra skolor, görs på samma ansökan. Det är mycket viktigt att du tänker igenom hur du vill rangordna dina val. Om du blir antagen på ett val kommer du inte att bli antagen på lägre stående val.

Senast den 5 februari 2020 ska du ha gjort dina val. Du ska också skriva ut en kvittens som du skriver under. Kvittensen lämnas till din studie- och yrkesvägledare senast 5 februari 2020.

Om du och din familj planerar att flytta till annan kommun före gymnasiestarten ska ni meddela detta till Antagningskansliet. Det gör ni genom att fylla i blanketten meddelande om flyttningPDF som ni lämnar tillsammans med kvittensen till din studie- och yrkesvägledare.

Musiktest

Du som sökt till Estetiska programmets musikinriktning kommer under senare delen av vårterminen att bli kallad till en träff. Där får du spela eller sjunga något valfritt stycke på ditt eller dina instrument samt göra ett mindre prov i musikteori så att vi får veta hur långt du kommit i dina musikstudier.


För mer information om ansökan, val m.m. - se menyn till vänster.

Post- och leveransadress Gislegatan 1, 332 33 Gislaved
Besöksadress Gislegatan 5, 332 33 Gislaved
Tel 0371-819 00  |  Fax 0371-807 32  |  E-post gislaveds.gymnasium@edu.gislaved.se


 

Kontaktcenter
Gislaveds kommun
0371-810 00


Länk till Gislaveds kommun