Du är här:  

RESTAURANG MATKULTUREN
RESTAURANG- OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET

Restaurangen

Restaurang Matkulturen serverar lunch som är tillverkad och serverad av elever på Gislaveds Gymnasiums Restaurang- och livsmedelsprogram.

Öppettider

Tisdag, onsdag, torsdag och fredag 11:30-13:00, med undantag för lov, praktik och andra skolaktiviteter, se nedan.

Utöver detta har vi kvällservering vid utvalda tillfällen från kl 18:00.
OBS! dessa kvällar är det endast bordsbokning.


Vecka

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

46



Lunch

Fullbokat

47


Abonnerat


Abonnerat

48





49

Fullbokat

Fullbokat

Fullbokat

Fullbokat

50

Fullbokat

Fullbokat

Fullbokat

Fullbokat

  


Temakvällar på Restaurang Matkulturen

9 oktober    Hösttema - Fullbokat

 - Hembakt knäckebröd med gubbröra
 - Bakade gulbetor och jordärtskocka serveras med räkor och örtemulsion 
 - Smörstekt röding, stomp på mandelpotatis med örter och kantareller serveras med örtgrön vitvinssås
- Granité på grönt äpple
- Helgrillad ryggbiff från Hamra Håkansgård serveras potatiskaka, bakad lök samt rödvinssås
- Lingonparfaite serveras med vit chokladkladdkaka, bär och karamellsås

16 oktober  Hållbara svenska smaker - Fullbokat

23 oktober  Medelhavstema - Fullbokat

5 december Julbordskväll - Fullbokat

12 december Julbordskväll - Fullbokat

Menyerna till våra temakvällar och teman läggs ut på vår hemsida när de är skapade.

---------------------------------------------------

Samtliga julbord är fullbokade

Vecka 49 är det lunchjulbord, tisdag onsdag och fredag

Vecka 50 är det lunchjulbord, tisdag onsdag och fredag

---------------------------------------------------

Endast bordsbokning

Mat

Maten som serveras är av varierande karaktär och med ursprung i husmanskosten. Ni kommer även få smaka mat från andra kulturer och länder.

Varje dag serveras förrätt(er), varmrätt(er) efterrätt(er) samt sallad, bröd, dryck, kaffe och tillbehör

Priser

2 rätters lunch inklusive måltidsdryck 95 kronor
3 rätters lunch inklusive måltidsdryck 115 kronor
Kvällsservering 350 kronor (exklusive dryckespaket som erbjuds separat)

Det går bra att betala med kort, och vi tar även Swish-betalnig.

Bokning

Telefon 0371-829 30,
vi svarar i mån av tid när vi har verksamhet

Utbildning

Läs mer om utbildningen på Restaurang- och livsmedelsprogrammet härlänk till annan webbplats

Välkomna!
Elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet!


Följ Matkulturen på Facebook!

Vecka 46

Tisdag: Stängt

Onsdag: Stängt

Torsdag:
Bränd gravad lax serveras med wasabicreme, pepparrotscreme, gurka och chiachips

Bakade päron med kanel och päronfyllda wontonknyten, lufttorkad skinka och balsamicoreduktion

Rimmad sej serveras med bakad morot, cocktailtomat, salladslök samt brynt smör och delikatesspotatis

Kött från Hamra serveras med svartrot, morötter och selleripuré samt rödvindssky.

Vit chokladglass serveras med brända mandlar samt ljummen nyponsoppa

Cremé brulee serveras med havtorn, limeglass samt färska bär.

Fredag: Fullbokat
Klassisk fransk löksoppa

Gravad lax serveras med kålrabbi och gurka

Stekt torsk serveras med lök, kapris och stenbitsrom

Kycklingballotine med bacon och färskost serveras med örtbakad potatis och pepparsås

Hallon med färskostmousse, halloncurd och varm mandelkaka

............................................................

Vi reserverar oss för ändringar!

Boka gärna bord på 0371-829 30

Post- och leveransadress Gislegatan 1, 332 33 Gislaved
Besöksadress Gislegatan 5, 332 33 Gislaved
Tel 0371-819 00  |  Fax 0371-807 32  |  E-post gislaveds.gymnasium@edu.gislaved.se


 

Kontaktcenter
Gislaveds kommun
0371-810 00


Länk till Gislaveds kommun