Du är här:  

AMBASSADÖRSSKOLA

Ambassadörskola för Europaparlamentet

Gislaveds Gymnasium är ambassadörskola för Europaparlamentet. Det innebär att skolan aktivt arbetar med frågor som rör oss som EU-medborgare. För att bli ambassadörskola har lärare genomgått en utbildning som utformats av Europaparlamentet.

Syftet med programmet är att få elever att bli medvetna om att vi är medborgare i EU och därigenom bli mer aktiva EU-medborgare. Tack vare programmet har skolan fått kontakt med flera andra skolor i Sverige som jobbar med samma sak.

På skolan finns det en elevgrupp, juniorambassadörer, som lyfter EU-frågor under skolåret. Det kan handla om aktuella frågor som behandlas i EU. Eleverna har också ansvar för en informationsplats i skolan där aktuell information om EU visas. Juniorambassadörerna får också göra studiebesök på tex riksdagen och Sveriges television.

Under året genomförs ett antal olika aktiviteter på skolan. Några av dessa är ett EU-rollspel där eleverna i åk 1 får gå in i rollen som EU-parlamentariker under en dag. En annan aktivitet är att uppmärksamma Europadagen den 9 maj genom olika utställningar.

 

Post- och leveransadress Gislegatan 1, 332 33 Gislaved
Besöksadress Gislegatan 5, 332 33 Gislaved
Tel 0371-819 00  |  Fax 0371-807 32  |  E-post gislaveds.gymnasium@edu.gislaved.se


 

Kontaktcenter
Gislaveds kommun
0371-810 00


Länk till Gislaveds kommun