Du är här:  

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET (BF)

  • Pedagogiskt arbete

En ingång – flera utgångar och möjligheter!

När du går på Barn- och fritidsprogrammet lär du dig om människors lärande och växande, samarbete och kommunikation. Du får träna dig i att möta människor i olika sammanhang och utveckla din förmåga att vara lyhörd för deras behov. Dina skoldagar kommer att bli varierande och aktiva med olika sätt att nå kunskap och färdigheter.

Programmet lägger stor vikt vid etik, demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter, dels inom ramen för examensmålen, dels genom att Gislaveds Gymnasium är en FN skola.

19 veckor av utbildningen äger rum på arbetsplatser (arbetsplatsförlagt lärande) vilket är ett viktigt inslag i utbildningen. Utifrån ditt intresse och examensmålen kommer din praktik att utformas för att ge dig bästa möjliga utbildning.

Barn- och Fritidsprogrammet är ett yrkesprogram. Inom programmet ges möjlighet att läsa kurser som ger grundläggande behörighet till högskola.

Pedagogisk profil

Profilen på programmet är pedagogik. Inom ramen för detta ämne ryms flera olika kurser och möjlighet till vidare arbete inom sociala och pedagogiska verksamheter samt ledarskap inom fritid och hälsa.

Träningslära (idrott) årskurs 1

Du som söker till Barn- och fritidsprogrammet kan välja att läsa en av kurserna nedan, som utökat program utöver de kurser som är obligatoriska på programmet.

  • Träningslära 1 allmän
  • Träningslära 1 fotboll
  • Träningslära 1 volleyboll


Timplaneröppnas i nytt fönster

ProgrambladPDF

Rektor

Selma Telo
Tel: 0371-819 21
E-post: selma.telo@edu.gislaved.se

Studie- och yrkesvägledare

Liselotte Arnegärd
tel 0371-819 04
E-post: liselotte.arnegard@edu.gislaved.se


Post- och leveransadress Gislegatan 1, 332 33 Gislaved
Besöksadress Gislegatan 5, 332 33 Gislaved
Tel 0371-819 00  |  Fax 0371-807 32  |  E-post gislaveds.gymnasium@edu.gislaved.se


 

Kontaktcenter
Gislaveds kommun
0371-810 00


Länk till Gislaveds kommun